Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb l'objectiu de recordar els centenars de milers de catalans que viuen fora del país, el diumenge 26 d’abril se celebrarà el Dia Internacional de la Catalunya Exterior 2015. 
 
El Dia Internacional de la Catalunya Exterior és una iniciativa de la Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC), que agrupa a la majoria de centres, casals i associacions catalanes de l'exterior. En la Trobada de Casals Catalans del Con Sud d’Amèrica, celebrada el 1997 a la ciutat argentina de Mendoza, la FIEC va presentar la proposta d’instituir aquesta Diada. La proposta fou aprovada majoritàriament, tant per les comunitats catalanes d’Amèrica com per les d’Europa i la resta del món. El 1998 se celebrà per primera vegada el Dia Internacional de la Catalunya Exterior.
 
El 4 de març de 1999, el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució que declarava oficial la Diada, amb el següent text: "El Parlament de Catalunya insta al Govern a establir oficialment la celebració del Dia Internacional de la Catalunya Exterior per Sant Jordi, o el primer diumenge després de Sant Jordi, si aquesta diada no s'escau en diumenge, i en el marc de les seves competències, a donar relleu públic a aquesta celebració". En aquest sentit, el Govern de Catalunya, en la seva reunió del dia 6 d’abril del mateix any 1999, va adoptar l’acord de declaració oficial d’aquesta Diada.
 
Des de la creació del Dia Internacional de la Catalunya Exterior, la FIEC editada cada any un cartell commemoratiu. Enguany, el cartell és obra de Flor de Maria Coto de Lemus, del Casal Català d’El Salvador.
 
En les edicions anteriors, el cartell commemoratiu del Dia Internacional de la Catalunya Exterior ha estat elaborat pels artistes Ràfols Casamada (1998), Antoni Clavé (1999), Josep Guinovart (2000), Chantal Ripol (2001), Roser Capdevila (2002), Sergi Mas (2003), Maria Girona (2004), Pilar Alférez Pinós (2005), Antoni Tàpies (2006), Núria Muñoz Ginesta (2007), Carles Ballesteros (2008), Maria Andrews (2009), Mauricio Vicente (2010), Antònia Soplón (2011), Nani Navarro (2012), Xavier Mariscal (2013), Flor de Maria Coto de Lemus (2014) i Tamara García de la Calle (2015).

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cine-catalan_cover-web

Cine Catalán

Cine Catalán 

Museo de Arte de El Salvador y Casal Catalá de El Salvador presentan las proyecciones de cine catalán:

  • Más allá del espejo: Domingo 3 de agosto y Domingo 31 de agosto
  • Remake :  Domingo 7 de septiembre y Domingo 28 de septiembre
  • La Vida Secreta de las palabras: Domingo 5 de octubre y Domingo 26 de octubre
  • Torapia : Domingo 9 de noviembre y Domingo 30 de noviembre

Todas estas funciones se  proyectarán a las 10 :00 a.m.  (Horario único)

¡Entrada Gratis !

http://marte.org.sv/cine-catalan/

 

 

Casal Català de El Salvador. Todos los derechos reservados.

Con el apoyo de la Generalitat de Catalunya. © 2012.

contador de visitas

 

 

Casal Català de El Salvador. Todos los derechos reservados.

Con el apoyo de la Generalitat de Catalunya. © 2012.

 

contador de visitascontador de visitas